Interviu cu dl. Adrian Floarea, Director Dezvoltarea Afacerii, certSIGN (partea a doua)
Click aici pentru prima parte a interviului…
Ce pot face contabilii care intampina dificultati in procedura de reinnoire a certificatelor ? Oferiti suport in acest sens?
A.F.:Desigur. Departamentul nostru de suport tehnic lucreaza in permanenta pentru a rezolva intr-un timp cat mai scurt problemele intampinate de clienti, indiferent de natura lor.
CertSign este un nume cunoscut in Romania, probabil zeci de mii de oameni utilizeaza serviciile dvs, ne puteti spune mai multe despre companie?
A.F.:La certSIGN, depunem eforturi in fiecare zi pentru a simplifica pe cat posibil toate procedurile, de la achizitia, instalarea si utilizarea certificatului pana la reinnoirea lui si totodata pentru a le oferi clientilor nostri informatiile de care au nevoie in cel mai scurt timp cu putinta.
De aceea, am dezvoltat cea mai mare retea de distributie a certificatelor digitale din Romania si o suita de aplicatii care usureaza la maximum instalarea si utilizarea certificatului.
Iar faptul ca suntem liderii acestei piete nu poate decat sa ne confirme ca eforturile noastre au fost incununtate de succes si ca serviciile pe care le oferim reusesc sa raspunda exigentelor clientilor nostri.
Care sunt tendintele in tarile mai avansate privind piata certificatelor digitale?
A.F.: Certificatul digital calificat se foloseste pentru semnarea electronica a contractelor, a facturilor, chitantelor si a oricarui tip de document in format digital, cat si pentru autentificarea in retele informatice securizate si semnarea electronica si criptarea e-mail-urilor.
In contextul in care un numar semnificativ de utilizatori business folosesc dispozitive mobile (n.r. smartphone-uri si tablete) pentru accesarea e-mail-ului si navigarea pe Internet, furnizorii de certificate digitale au in vedere implementarea certificatelor digitale si pe aceste tipuri de dispozitive. Astfel, aceste dispozitive vor putea fi folosite pentru transmiterea in conditii de siguranta a e-mailurilor, autentificarea pe pagini web securizate si semnarea de documente electronice, inclusiv a declaratiilor fiscale.
Cum credeti ca ar putea fi educata piata din Romania in vederea cresterii utilizarii produselor electronice, cum este si acest certificat?
A.F.:Cand vine vorba despre acest gen de servicii electronice – semnatura electronica, arhivare electronica, facturare electronica – avem de-a face cu o serie de beneficii extrem de importante pentru orice business: asigurarea securitatii informatiilor, optimizarea costurilor si a fluxurilor interne de lucru, comoditate si zero riscuri.
Marile companii au inteles aceste lucruri si au fost printre primii nostri clienti. Companiile mai mici au unele retineri in adoptarea serviciilor electronice, dar suntem convinsi ca in timp vor realiza ca serviciile pe care noi le oferim sunt si usor de utilizat, si sigure, si le reduc costurile operationale cu cel putin 50%.